Vliegen vanaf Eindhoven

begin uw vakantie vanaf vliegveld Eindhoven

Vluchten vanaf Eindhoven naar de Antillen mogen niet

| Geen reacties

De vluchten naar Curaçao en Aruba die ArkeFly vanaf Eindhoven wou gaan uitvoeren mogen niet. Vanaf november zou ArkeFly twee maal in de week naar de Antillen vliegen. Van minister Ard van der Steur mogen de vluchten niet doorgaan omdat het op Eindhoven Airport niet mogelijk is de passagiers te controleren op drugssmokkel.

Alleen Schiphol
De minister vindt dat vluchten met een verhoogd risico op drugssmokkel alleen mogen landen op een vliegveld dat hier voldoende op kan controleren. Nu kan dat alleen maar op Schiphol.

Al jaren worden de vluchten naar de Antillen beschouwd als risicovluchten. Er wordt een 100%-controle van reizigers en hun bagage uitgevoerd. Als ook op het vliegveld van Eindhoven deze 100%-controle zou moeten worden gedaan zou dat tientallen miljoenen euro gaan kosten.

ArkeFly gaat nu vanaf Schiphol vliegen
Nu het niet mogelijk is om vanaf Eindhoven naar de Antillen te vliegen heeft ArkeFly besloten om de vluchten uit te gaan voeren vanaf Schiphol. Met klanten die al geboekt hebben met vertrek vanaf Eindhoven wordt zo spoedig mogelijk contact opgenomen.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.