Vliegen vanaf Eindhoven

begin uw vakantie vanaf vliegveld Eindhoven

“Turkije aantrekkelijker door lastminutes”

| Geen reacties

lastminute TurkijeTurkije en Griekenland zijn voor Nederlanders veel minder aantrekkelijk als vakantieland. De verwachting is echter dat er nog een inhaalslag komt voor deze landen als de lastminute-aanbiedingen verschijnen.

Volgens ANVR, de brancheorganisatie voor de reissector, kent Turkije tot en met maart de helft minder boekingen en Griekenland een kwart minder. Bij Turkije komt de daling door angst voor aanslagen en bij Griekenland speelt vooral in het oosten van het land de vluchtelingenproblematiek een rol.

“Toch verwachten we nog een kentering. Er zullen vooral voor Turkije lastminute-aanbiedingen komen, zeker nu ook de Russen het daar om politieke redenen laten afweten en er veel accommodaties leegstaan”, zegt de voorzitter van ANVR Frank Oostdam.

Ondanks de terugval is een vakantie naar de Turkse Rivièra in de meivakantie nog wel favoriet onder de vakantiegangers. Reisorganisatie TUI geeft aan dat in absolute aantallen de meeste reizigers vertrekken naar deze populaire regio rond Antalya. Daarna volgen de Spaanse eilanden Gran Canaria, Tenerife en Mallorca.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.