Vliegen vanaf Eindhoven

begin uw vakantie vanaf vliegveld Eindhoven

Parkeren bij vliegveld Eindhoven

Een groot voordeel van vliegen vanaf vliegveld Eindhoven is dat het parkeren overzichtelijk en redelijk betaalbaar is. Parkeren is altijd op loopafstand van de terminal.

Er zijn nog al wat verschillende parkeermogelijkheden op het vliegveld. Hoe verder de parkeerplaats van de terminal hoe goedkoper het parkeren is. U kunt ook kiezen voor parkeren bij één van de bedrijven die buiten de luchthaven parkeergelegenheid aanbieden. Vaak is dit voordeliger en er is een valet service.

Wat kost het parkeren?
De voordeligste parkeerplaats is P5. Het vliegveld noemt dit Bronze Parking. P5 bevindt zich op ongeveer zeven minuten lopen van de terminal. Indien u online reserveert kost het parkeren voor acht dagen € 66, voor tien dagen € 76, vijftien dagen € 101 en 22 dagen € 136.

Iets duurder is parkeren op P4. Ook hier bent u lopend in zo’n zeven minuten van de parkeerplaats bij de terminal. Het verschil met P5 is dat P4 een overdekte parkeerplaats is. Acht dagen parkeren kost hier € 70, tien dagen € 80, vijftien dagen € 105 en 22 dagen € 140.

U kunt ook parkeren op P3. Silver Parking is de benaming hiervan. Deze parkeerplaats ligt op vijf minuten lopen van de terminal. Voor P3 kan niet online worden gereserveerd. Hierdoor zijn de exacte prijzen voor parkeren op P3 niet bekend. Het vliegveld zegt hierover wel dat de tarieven voor P3 starten vanaf € 23 per dag.

Het minst voordelig is parkeren op P0. U parkeert voor dat geld dan wel direct voor de terminal op een nieuw parkeerterrein. Het is zo’n twee minuten lopen naar de terminal. Een paar prijsvoorbeelden: acht dagen parkeren kost € 170, tien dagen € 190, vijftien dagen € 240 en 22 dagen € 310.

Wilt u niet ver lopen maar ook niet zo heel veel betalen voor het parkeren dan is er nog een mogelijkheid. U kunt bij Easy Valet de sleutel van uw auto afgeven op P0 en de auto na uw reis hier ook weer ophalen. Uw auto wordt geparkeerd op een extern parkeerterrein. De kosten van deze service zijn voor acht dagen € 90, tien dagen € 100, vijftien dagen € 125 en 22 dagen € 160.

Reserveren parkeerplaats
Tot 24 uur van tevoren kunt u online een parkeerplaats reserveren voor P0, P4, P5 of Easy Valet. Betalen doet u dan via iDEAL of uw creditcard. Reserveert u niet dan betaalt u bij een betaalautomaat op de parkeerplaats. Hier betaalt u met contant geld, pin of creditcard. Het parkeren is zonder reserveren duurder dan de prijzen die hierboven staan.

Waar parkeren?
U kunt parkeren op P0, P3, P4 of P5. Allemaal liggen ze op loopafstand van de luchthaven. Er rijdt geen shuttlebus. Vanaf P0 is het ongeveer twee minuten lopen naar de terminal, vanaf P3 vijf minuten en vanaf P4 en P5 zo’n zeven minuten.

Vliegveld Eindhoven beschikt ook over een Kiss & Ride-strook. Deze strook is te gebruiken voor het ophalen en wegbrengen van passagiers. Ook kan het gebruikt worden om passagiers en bagage af te zetten om daarna door te rijden naar één van de langparkeerplaatsen. Op de Kiss & Ride-strook kunt u 10 minuten gratis parkeren.

parkeren Eindhoven Airport

een overzicht van de verschillende parkeerplaatsen bij Eindhoven Airport

Alternatieven
Er zijn ook alternatieven voor het parkeren op het terrein van het vliegveld zelf. Steeds meer bedrijven bieden de mogelijkheid om goedkoper te parkeren buiten de luchthaven. Via Parkos vergelijkt u de verschillende parkeeraanbieders en kunt u een plek reserveren.

Bij Quick Parking Eindhoven parkeert u op slechts twee kilometer afstand van het vliegveld op een volledig bewaakt en afgesloten terrein. Dag en nacht zijn er medewerkers aanwezig voor de bewaking maar ook om u te assisteren. Met een shuttlebus wordt u naar Eindhoven Airport gebracht. Dit alles biedt Quick Parking Eindhoven aan tegen aantrekkelijke tarieven.

EazzyPark biedt een klantvriendelijke parkeerservice tegen een scherpe prijs. U kunt bij Eazzypark kiezen tussen valet service en een shuttle service. Uw auto wordt geparkeerd op een dubbel omheind terrein met camerabewaking en een fulltime bezetting en bewaking. Het terrein van Eazzypark ligt op maar 60 meter van de vertrekhal. Hierdoor zijn de chauffeurs snel na uw aankomst op de luchthaven.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.