Vliegen vanaf Eindhoven

begin uw vakantie vanaf vliegveld Eindhoven

Opnieuw record voor Eindhoven Airport

| Geen reacties

Eindhoven Airport recordIn 2017 heeft Eindhoven Airport weer een recordaantal passagiers verwerkt.

Maar liefst 5,65 miljoen passagiers maakten gebruik van de luchthaven. De tweede luchthaven van Nederland na Schiphol maakte hiermee een groei door van 19 procent ten opzichte van 2016.

Meer bestemmingen, vluchten en betere bezetting
De groei is veroorzaakt door meer bestemmingen vanaf Eindhoven, meer vluchten naar bestaande bestemmingen en een betere bezetting van de vliegtuigen.

De bezettingsgraad ging van gemiddeld 145 passagiers per vlucht in 2016 naar 155 in dit jaar. Het aantal aankomende en vertrekkende vluchten ging van 32.700 naar 36.400 in 2017. Dit betekent een toename in de vliegbewegingen van negentien procent.

Verdere groei in 2018
Voor 2018 verwacht de luchthaven een verdere groei. De verwachting is echter dat de groei niet zo onstuimig is als in 2017.

Eindhoven Airport rekent op een groei in passagiers van tien procent. Het totaal aantal passagiers dat via Eindhoven reist zou dan op 6,2 miljoen uitkomen.

Nog meer bestemmingen
Eindhoven Airport heeft nu 81 bestemmingen te bieden. De directeur Joost Meijs zou dit respectabele aantal nog wel willen uitbreiden. “Kiev, Moskou, Berlijn en zelfs Dubai zou ik daar graag aan toevoegen”, zegt Meijs.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.