Vliegen vanaf Eindhoven

begin uw vakantie vanaf vliegveld Eindhoven

Makkelijker claim indienen bij vertraging of annulering vlucht

| Geen reacties

claimen compensatieEen vertraging of zelfs een annulering van uw vlucht is natuurlijk heel vervelend en u wilt dan ook graag compensatie van de luchtvaartmaatschappij. Met de vernieuwde app van AirHelp is het claimen van een compensatie nog eenvoudiger.

Scannen
Met de camera van uw smartphone kunt u de barcode van de boarding pass of e-ticket scannen. De app laat dan direct zien of er voor de geannuleerde of vertraagde vlucht compensatie mogelijk is. Afhankelijk van de lengte van de vlucht is een claim tot 600 euro mogelijk.

Weinig claims
Slechts een klein deel van de passagiers die recht hebben op een vergoeding claimen die ook daadwerkelijk. Dit komt door de complexe wetgeving en doordat luchtvaartmaatschappijen vaak niet goed communiceren over het recht op compensatie.

Gratis hotel niet voldoende
Ook al verzorgt de luchtvaartmaatschappij bijvoorbeeld eten en drinken of zelfs een hotelovernachting, dan nog bestaat er recht op een compensatie in geld. Met een voucher hoeft u geen genoegen te nemen.

Soms geen compensatie
Kan de vliegmaatschappij aantonen dat er sprake is van overmacht dan hoeven ze geen compensatie te betalen bij annulering of vertraging. Dit is bijvoorbeeld zo bij slechte weersomstandigheden, politieke onrust, terrorisme en stakingen van luchtverkeersleiders.

Bedragen compensatie
Het gaat bij de compensatie om vaste bedragen. Bij een vertraging van meer dan drie uur en een reisafstand van 1.500 kilometer of minder is de vergoeding 250 euro. Bij vluchten binnen de EU van meer dan 1.500 kilometer en overige vluchten tussen de 1.500 en 3.000 kilometer gaat het om een compensatie van 400 euro. Is de reisafstand meer dan 3.000 kilometer en buiten de EU dan bedraagt de compensatie 600 euro.

Bij een annulering waardoor een vertraging van meer dan drie uur is veroorzaakt is de vergoeding gelijk aan de bedragen die hierboven staan. Er is echter bij annulering ook recht op compensatie bij een korter durende vertraging. De compensatie in deze gevallen varieert van 125 tot 300 euro. Alle regels en vergoedingen kunt u nalezen op de website van AirHelp.

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.