Vliegen vanaf Eindhoven

begin uw vakantie vanaf vliegveld Eindhoven

Eerst nog geen station bij Eindhoven Airport

| Geen reacties

station EindhovenEr komt geen treinstation bij Eindhoven Airport. In ieder geval voorlopig is een station voor het vliegveld van de baan. In een overleg tussen het rijk, de provincie en de gemeente Eindhoven is dit besloten. Alleen bij een sterke groei van de luchthaven zal opnieuw gekeken worden naar de noodzaak van een treinstation.

Transferpunt
Het leek er lang op dat een treinstation voor Eindhoven Airport een uitgemaakte zaak was. Er waren plannen voor een multimodaal-transferpunt met ook een park & ride en een busstation voor hoogwaardig openbaar vervoer.

De beoogde locatie lag aan de Anthony Fokkerweg in Acht. Vanaf hier is het nog maar een klein stukje reizen naar de luchthaven.

Onvoldoende reizigers
Er is onvoldoende vraag van reizigers om nu al de aanleg van een station te rechtvaardigen. Groeit het aantal reizigers vanaf Eindhoven echter fors dan volgt een heroverweging.

Eindhoven CS
Voor nu moeten reizigers die met het openbaar vervoer naar Eindhoven Airport willen het doen met treinen naar Eindhoven Centraal Station. Vandaar kan met de bus in zo’n 20 minuten de luchthaven worden bereikt.

Sinds afgelopen zondag, toen de nieuwe dienstregeling inging, rijden er overigens wel vaker bussen tussen station Eindhoven en het vliegveld.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.