Vliegen vanaf Eindhoven

begin uw vakantie vanaf vliegveld Eindhoven

Dit jaar 3,7 miljoen passagiers verwacht

| Geen reacties

Eindhoven Airport verwacht dat er dit jaar ruim 3,7 miljoen passagiers van hun luchthaven gebruik gaan maken. Deze verwachting werd uitgesproken tijdens de presentatie van de cijfers van 2013. In 2013 hebben 3,4 miljoen passagiers gebruikgemaakt van Eindhoven Airport.

Het recordaantal van 3,4 miljoen passagiers is een stijging ten opzichte van 2012 van ruim 15 procent. Het overgrote deel van de passagiers vliegt met een lijndienst. Het aantal passagiers dat naar een vakantiebestemming vloog met een charter bleef met 157.000 ruim 5 procent achter op 2012.

De stijging van het aantal passagiers wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door een uitbreiding van het aantal lijndienstbestemmingen vanaf Eindhoven. In 2013 waren er 53 bestemmingen tegen 45 eind 2012. Zowel Ryanair als Transavia hebben in 2013 een thuisbasis op Eindhoven Airport gevestigd. Verder schrijft de luchthaven de stijging toe aan de uitbreiding van de terminal, horeca en retail, de komst van een hotel en de vergroting van de bereikbaarheid van de luchthaven door een nieuwe directe shuttlebus van en naar het treinstation.

In 2014 zal het aantal bestemmingen opnieuw uitgebreid worden. Athene, Knock en Catania zijn nieuwe bestemmingen die nu al bekend zijn. Daarnaast zal dit jaar het aantal parkeerplaatsen uitgebreid worden. Op het Westfieldsterrein in Oirschot komen er 800 parkeerplaatsen bij.

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.